“Word een bekwaam Afscheidsfotograaf”

“Word een bekwaam afscheidsfotograaf”
De meeste Facebookvolgers weten het vast; ik volg een opleiding tot afscheidsfotograaf.
Initiatiefneemster van de opleiding – Word een bekwaam afscheidsfotograaf – Boukje Canaan heeft een doel voor ogen. Dat doel is het creëren van een emotioneel gezondere wereld. En een doel bereik je sneller door samen te werken.

Afscheidsfotografie en meer
Boukje Canaan en diverse branche-experts leiden 13 fotografen op tot bekwame afscheidsfotografen.
Want voor dit vak moet je niet alleen goede foto’s kunnen maken. Ook kennis van rouw, het rouwproces en normen en waarden rondom afscheid nemen moet je leren, begrijpen, voelen en een plekje kunnen geven.
We zijn al maanden keihard aan het werk; kennis op doen, op onderzoek uit, fotograferen en vooral leren van elkaar.

Uitvaart in scene voor de opleiding
Vrij snel in de opleiding had Boukje Canaan een locatie, mooie bloemen en stoffen (!) kisten geregeld, zodat wij als groep een middag konden oefenen met fotograferen.

De eerste mooie afscheidsfoto’s binnen de opleiding werden een feit!
Mede dankzij Jasmijn Bloemisterij uit Boxtel, door het leveren van ontzettend mooie rouwstukken, en Zavadi Kistenlab uit Deventer voor het beschikbaar stellen van 4 kisten omkleed met zachte, katoenen stoffen.
De Zavadi kisten waren écht heel erg mooi en je hand op de kist leggen werd ineens heel anders ervaren; de kist werd toegankelijk.

Afscheidsfoto’s
Een aantal uren was het fotograferen, model staan, camera-instellingen beoordelen, serieus werken en leren, maar ook de lach was die middag binnen onze groep goed aanwezig. Het resultaat? Een mooie leermiddag met tal van bijzondere foto’s van 13 toppers.

Uit héél veel beeldmateriaal heb ik een selectie gemaakt van 21 foto’s. Een selectie waarbij mens, bloem en kist goed tot zijn recht komt. Deze foto’s heb ik gedeeld met Jasmijn Bloemisterij en Zavadi Kistenlab en deel deze nu ook graag met jullie.


Laat gerust je reactie achter over mijn verhaal, foto’s of bij vragen rondom Afscheidsfotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *