Waarom kiezen voor een gediplomeerd Afscheidsfotograaf

Eerder schreef ik een blog “Word een bekwaam Afscheidsfotograaf“. Maar vanaf 11 december 2015 mag ik mij een GEDIPLOMEERD BEKWAAM AFSCHEIDSFOTOGRAAF noemen! Zondag 21 februari jl. nam ik namelijk mijn diploma in ontvangst van docent Boukje Canaan. 

De eerste 8 gediplomeerde Afscheidsfotografen in Nederland een feit!

renders_fotografie_afscheidsfotografie-1   Afscheidsfotografie_Daisy_Renders

De diploma-uitreiking was een fijn, eigen feestje. Samen met Boukje en mijn 7 collega Afscheidsfotografen – hun vrienden, familie en kennissen en mijn eigen (schoon)ouders en man – vierden we deze bijzondere gebeurtenis.

We vierden het op een speciale locatie, namelijk Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover in Amsterdam. Na een indrukwekkende rondleiding door het museum, was het zover; de diploma’s werden uitgereikt! En dat was een feestje! Ceremonie spreker Mark van Leeuwen – van online magazine Differend – sprak het feestje levendig aan elkaar. Zo las Mark een persoonlijk stukje op over iedere fotograaf, geschreven door Boukje. Zo ook voor mij:

“Daisy kijkt graag naar het groter geheel, wat kan zij voor de ander en voor deze wereld betekenen? Ze is betrokken bij anderen, kan daardoor erg goed luisteren en precies dat voor anderen betekenen wat zij van haar verlangen. Ze is een heuse teamspeler, want samenwerken dat kan ze! Als afscheidsfotograaf kan ze veel voor anderen betekenen en dat zal haar veel genoegdoening brengen, want oh wat een zinvol beroep. Keuzes maken hierin is wel lastig, want ook haar grafische kwaliteiten liggen hoog.”

Het was een middag vol terugblikken, persoonlijke verhalen en vooral veel stralende gezichten!

Afscheidsfotografie_Daisy_Renders_3   Afscheidsfotografie_Daisy_Renders_2

Intensieve opleiding “Word een bekwaam Afscheidsfotograaf”
Voor dit diplomafeest, ging een intensief opleidingsjaar aan vooraf. Want een bekwaam Afscheidsfotograaf worden, is niet eenvoudig en niet voor iedereen weggelegd.

Maar waarom kiezen voor een gediplomeerd Afscheidsfotograaf?

Afscheidsfotograaf Daisy Renders geeft je 6 REDENEN

wat een gediplomeerd Afscheidsfotograaf een sterke Afscheidsfotograaf maakt voor het vastleggen van een uitvaart of Levensportret:

  1. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf begrijpt diverse uitlatingen van verdriet en rouw en kan hiermee omgaan.
  2. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf heeft een groot empathisch vermogen / inlevingsvermogen.
  3. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf weet zich juist te kleden; zeker weten geen piepende schoenen, rammelende sieraden en/of uitbundige kledij.
  4. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf weet zich onzichtbaar op te stellen, te bewegen op de juiste momenten en toch de cruciale momenten vast te leggen.
  5. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf werkt met de juiste foto apparatuur; stille camera en lichtgevoelige objectieven.
  6. Een gediplomeerd Afscheidsfotograaf is technisch een erg goede fotograaf i.v.m. de moeilijke lichtomstandigheden waarin gefotografeerd moet worden. Wij gebruiken dan ook NOOIT een FLITS.

Waarom ben ik Afscheidsfotograaf geworden?

Een periode van pijn en verdriet is zwaar. De tijd vliegt voorbij en je beleeft alles in een roes. Tegelijkertijd is het een periode waarin veel waardevolle momenten zitten met mensen die jou lief zijn. Dit zijn momenten die je niet zomaar wilt vergeten. In periodes van rouw en verlies is de waarde van foto’s dan ook ongekend hoog.

Als Afscheidsfotograaf leg ik deze bijzondere momenten voor je vast. Met mijn foto’s leg ik jouw verhaal vast met sfeer en met passende creativiteit. Ik zie de momenten en houd mij op gepaste afstand.

Ik geef je een herinnering om vast te houden

renders_fotografie_afscheidsfotografie-1   renders_fotografie_afscheidsfotografie-2

renders_fotografie_afscheidsfotografie-4   renders_fotografie_afscheidsfotografie-5

Ik vind het fijn als je een reactie hieronder plaats. Wat vind jij van Afscheidsfotografie? Heb je ooit een Afscheidsfotograaf ingehuurd? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring(en).

Met warme groet,

Daisy Renders
Afscheidsfotograaf
www.daisyrenders.nl/afscheidsfotografie/

4 Reacties

    • Dank je wel Johan. Jij ook nog bedankt voor de mooie foto’s! Toevallig niet gebruikt in dit blog, maar wel in de krant. Succes met jouw stappen in Afscheidsfotografie. We komen elkaar vast nog ergens tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *