Waarom kiezen voor een professionele bruidsfotograaf?

Het is soms verleidelijk om te kiezen voor een vriend met een goede camera of de buurman/-vrouw met fotografie als hobby voor jullie bruidsreportage. Want jullie besparen daar immers geld mee. Toch? Maar is deze kostenbesparing het waard als jullie niet de bruidsreportage ontvangen die jullie als bruidspaar hadden verwacht?

Jullie bruidsfoto’s zijn jullie herinnering (en meer!) die jullie hebben van de trouwdag. En als de bruidsreportage jullie vies tegenvalt, kan dat erg nadelig zijn voor de herinneringen aan jullie mooie bruiloft.

Als bruidsfotograaf geef ik jullie 10 redenen om wél te kiezen voor een professional.

Een professionele bruidsfotograaf:

1. neemt de tijd voor een goed kennismakingsgesprek. Op de trouwdag zelf kan je immers wel 10 uur samenzijn!
Ik vind het heel belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Als bruidsfotograaf loop je immers een hele dag mee op een hele bijzondere dag. Je raakt al een beetje aan elkaar gewend tijdens een goed gesprek en als bruidspaar zie je de bruidsfotograaf niet meer als ‘die vreemde/buitenstaander’ op jullie trouwdag.

Als grafisch ontwerper ontwerp ik ook trouwkaarten. Dit is heel fijn, omdat je dan een langere periode vooraf aan de bruiloft intensief met elkaar samenwerkt.

2. bespreekt de dagplanning goed met jullie door.
Wanneer start de bruidsfotograaf? Als het kapsel wordt gedaan van de bruid of bij het aankleden? Blijft de fotograaf t/m het feest? Wat zijn de locaties? Wie zijn de ceremoniemeesters? Etc. Als bruidsfotograaf lijk je soms ook een ware wedding planner 😉

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-1

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-2

3. bespreekt overige (foto-)wensen en verwachtingen.
Samen een Pinterestbord aanmaken is heel fijn. Gewoon samen actief bezig zijn rondom de bruidsfoto’s en elkaar inspireren.

LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-34. werkt een nette offerte uit. Hierin staan alle ins & outs beschreven die besproken zijn. Als bruidspaar weet je waar je aan toe bent, geen verrassingen achteraf.
Zelf geef ik altijd nog een paar planningstips of fototips mee als extraatje.

5. blijft tot aan de bruiloft goed contact houden met jullie. Net voor de grote dag wordt nogmaals de planning van de trouwdag doorgenomen. Niets wordt aan het toeval overgelaten!
Ook neem ik als bruidsfotograaf contact op met de ceremoniemeester. Misschien staan er verrassingen op het program waar het bruidspaar mij niet over kon informeren.

LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-4

6. werkt op jullie bruiloft KEIhard om alle momenten te vangen op een bijzondere, creatieve en eigen manier. Ook de momenten die aan jullie voorbij gaan.
Soms wordt gedacht ‘een bruidsfotograaf’ ben je voor 1x in de week (handig baantje, lekker bruidstaart mee-eten) of het is simpel (wat foto’s maken op een dag). Maar ik kan je verzekeren; een bruidsfotograaf werkt hard! KEI hard. De hele dag staan je ogen op scherp om álle momenten te vangen met je camera.

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-12

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-15

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-36

7. Werkt nadien ook KEIhard. Tal van foto’s moeten worden uitgezocht en individueel worden ge-fine tuned, zodat jullie de meest perfecte bruidsreportage kunnen ontvangen.
Kiezen jullie voor een mooi trouwalbum? Dan zijn dat nog eens tal van uren om een super mooi trouwalbum voor jullie in elkaar te zetten.

Als ik als grafisch ontwerper ook de trouwkaart heb ontworpen. Neem ik de stijl van de trouwkaart helemaal mee in het ontwerp van het trouwalbum. Zo wordt het een heel uniek en persoonlijk trouwalbum.

Dus na 1 dag fotograferen op een bruiloft is een bruidsfotograaf nog niet klaar. Hier komen nog uren werk nadien bij. En dit alles wil je als bruidsfotograaf binnen een termijn van 4-6 weken na de bruiloft kunnen presenteren. Hard door werken dus, want je hebt meerdere bruiloften/werkzaamheden te verzorgen.

LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-17

8. neemt niet alleen de tijd voor jullie bruidsreportage te verzorgen, maar beschikt ook over de juiste professionele apparatuur.
Ikzelf werk met 2 fotocamera’s. Zo heb ik er altijd 1 als back-up in geval van nood en heb diverse objectieven in mijn fototas paraat. O ja en tal van geheugenkaartjes, accu’s en batterijen ;-). We zijn op alles voorbereid.

9. weet moeiteloos te schakelen tussen een donkere ruimte, zoals een kerk of gemeentehuis, naar een lichte omgeving, zoals buiten bij fel zonlicht.
De instellingen in je camera dien je razendsnel aan te passen en weten HOE aan te passen voor weer de perfecte foto.

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-30

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-31

10. weet hoe een bruiloft verloopt en vergeet geen belangrijke details te fotograferen én weet op de beste plekken te staan.
Ja, het is veel voor een bruidsfotograaf 😉 

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-21

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-27

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-42


Gaan jullie binnenkort trouwen?

Zijn jullie binnenkort of volgend jaar het kersverse bruidspaar en zoeken jullie nog een bruidsfotograaf (of grafisch ontwerper voor jullie trouwkaart)? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Heb je zelf nog een reden waarom je zou kiezen voor een professionele bruidsfotograaf? Voel je dan vrij om een reactie hieronder achter te laten. Zeker weten dat ik ze niet allemaal benoemd heb!

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-44

 • LR_renders_fotografie_bruidsfotografie-45

 

Met creatieve groet,

Daisy Renders
Bruidsfotograaf & Grafisch ontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *