Opvallen met een krachtig visitekaartje

Een visitekaartje is nog steeds een erg KRACHTIG MIDDEL om je contactgegevens te verspreiden. Al wordt er soms gedacht dat een fysiek visitekaartje niet meer nodig is een deze tijd; veel gaat immers via de digitale snelweg. Maar een visitekaartje is meer dan enkel contactgegevens communiceren!

Waarom is een goed visitekaartje BELANGRIJK en hoe zorg je er voor dat jij OPVALT met jouw kaartje?

Als grafisch ontwerper heb ik al veel visitekaartjes mogen ontwerpen voor uiteenlopende klanten. Ik benoem graag een aantal punten waarom ik vind dat een visitekaartje nog steeds belangrijk is en je hiermee kan opvallen.

1. Op een visuele manier zeggen wie je bent

• De kleuren;
• het lettertype gebruik;
• de vorm van het visitekaartje;
• de papierkeuze.

Dit zijn allemaal ingrediënten die samen visueel bepalen hoe jij overkomt bij de ontvanger van jouw visitekaartje. En deze ingrediënten dien je af te stemmen op jouw DOELGROEP, zodat zij zich AANGETROKKEN voelen tot jouw bedrijf. Èn de ingrediënten moeten passen bij wat jij wilt UITSTRALEN met je bedrijf.

Is de zakelijke markt jouw doelgroep? Dan zorg je voor een zakelijke uitstraling. En hiermee bedoel ik niet gelijk strak en saai. Er is zeker een tussenweg. Kijk ook naar wie je zelf bent en wie jij uit de zakelijke markt wil aantrekken als nieuwe klanten.

grafisch_ontwerp_visitekaartje_we-call

2. Val op en wees UNIEK!

Bij een visitekaartje denk je snel aan het reguliere visitekaartje: 85 mm breed en 55 mm hoog. Maar het ontwerp kan je het helemaal eigen en bijzonder maken. Zoals kiezen voor speciaal papiersoort of een speciale afwerking, zoals pregen (een reliëf in papier aanbrengen door persing in een vorm en tegenvorm):

grafisch_ontwerp_visitekaartje_preeg

Maar je kan ook helemaal los gaan met de vorm ;-). LAAT LOS hoe een visitekaartje zou ‘moeten’; maak het PERSOONLIJK, UNIEK en VAL OP zoals jij wil. Als grafisch ontwerper heb ik dit ook toegepast voor mijn visitekaartje. Het is een portfoliomapje met daarin – op een speciale manier – opgevouwen vel waarop ik mijzelf goed kan presenteren.

Ik verras mijn gesprekspartners met dit kaartje en ik laat direct mijn kwaliteiten als grafisch ontwerper zien. Hoe kan jij direct jouw kwaliteiten laten zien in het visitekaartje?

Anabella Meijer verraste mij afgelopen weekend! Zij is live-tekenaar, illustrator, cartoonist en visual storyteller. Zij maakte ter plekke haar visitekaartje voor mij! Super tof!!

LR_renders_fotografie_visitekaartje-2

3. Het visitekaartje ligt fysiek op het bureau

En dat is handig! Vertel je bij een druk netwerkevenement wie je bent, dan is de kans groot dat die persoon jouw naam vergeet. Een visitekaartje op het bureau zorgt voor een duidelijke reminder bij jouw prospect.

LR_renders_fotografie_visitekaartje-3

TIP: En nog beter, zorg ook dat jij het visitekaartje van jouw prospect in handen krijgt. Dan kan jezelf zorgen voor het eerste contact.

4. Het visitekaartje voor jouw ambassadeurs

Houd ook in gedachte dat niet altijd jijzelf jouw visitekaartje uitreikt. Ook AMBASSADEURS van jouw bedrijf kunnen je visitekaartje aan iemand geven. Deze ontvangers hebben jou dus helemaal niet gesproken, waardoor het visitekaartje voor jou moet ‘SPREKEN’ en een positieve indruk moet achterlaten.

TIP: Is jouw klant positief over jouw verrichte werk, geef hem/haar dan 3 visitekaartjes mee zodat hij/zij mede jouw klantenkring kan vergroten.

grafisch_ontwerp_visitekaartje_kleertjesboom

5. visitekaartje mét pasfoto

Bezoek je veel netwerkevenementen en reik je daar veel visitekaartjes uit, dan kan het prettig zijn als je een foto van jezelf plaatst op je visitekaartje. Op netwerkevenementen spreekt iedereen zoveel mensen, dat een foto een goed geheugensteuntje kan zijn om het gesprek terug te halen. Door een foto te plaatsen kan men zich jou LANGER HERINNEREN en is de kans groter dat er contact met je wordt opgenomen.

 

Klaar voor het maken van jouw visitekaartje?

Ben jij apetrots op je visitekaartje en zie jij in wat het voor je doet. Deel dan dit blog.

Heb je nog een aanvulling of wil je vertellen waarom jij zo blij bent met je visitekaartje, dan lees ik jouw reactie graag hieronder.

Wil je wat inspiratie kijk dan eens onder de categorie Logo’s & huisstijlen op www.daisyrenders.nl.

Met creatieve groet,

Daisy Renders
Fotograaf & Grafisch ontwerper

2 Reacties

    • Graag gedaan Rianne! Dat is precies de bedoeling; weer trots zijn je visitekaartje uit te reiken. Mooi dat we dat samen weer hebben bereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *